قوانین بازسازی ساختمان
قوانین بازسازی ساختمان و بررسی مشکلات آن موضع اصلی این مقاله بوده و ما در اینجا قصد داریم به این مقوله بپردازیم. اگر شما نیز تمایل دارید با قوانین بازسازی و مشکلات مرتبط با آن آشنا شوید لطفاً تا انتهای مطالب به همراهی خود با ما ادامه بدهید.
مهمترین قوانین بازسازی ساختمان و بررسی مشکلات آن چیست؟
قبل از آن که به بررسی قوانین بازسازی ساختمان و بررسی مشکلات آن بپردازیم ابتدا ترجیح می دهیم یک توضیح مختصر در رابطه با خود بازسازی ارائه بدهیم.
فرایند بازرسی و قوانین بازسازی ساختمان شامل انجام تعمیرات و مرمتی است که بر روی ساختمان کلنگی و قدیمی به منظور افزایش عمر آن صورت می گیرد. یکی از نمونه های بارز بازسازی بنا اقداماتی است که بدون ایجاد تغییر در ساختار و ظاهر آن ها، بر روی بناهای تاریخی به منظور افزایش استحکام و طول عمر آن ها انجام می شود. اما در بازسازی منازل مسکونی شرایط کمی متفاوت بوده و علاوه بر طول عمر زیبا سازی و به روز کردن چهره و نمای داخلی و خارجی ساختمان نیز مد نظر قرار دارد.
- همچنین بخوانید : طراحی دکوراسیون داخلی
مهمترین قوانین بازسازی ساختمان و بررسی مشکلات آن در وحله اول مرتبط با مجوز های لازم برای انجام فرایند بازسازی است. در بازسازی ساختمان های قدیمی بر خلاف نوسازی نیاز به مجوز تنها در موارد خاصی که در قوانین پیش بینی شده است مطرح می گردد. بنابراین نیازی نیست که برای انجام هر تغییر کوچکی در ساختمان قدیمی به دنبال اخذ مجوز آن بود. در ادامه مطالب ما قوانین بازسازی ساختمان و بررسی مشکلات آن را در مبحث جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- همچنین بخوانید : بازسازی منازل مسکونی
چه فرآیندهای در قوانین بازسازی ساختمان نیاز به اخذ مجوز از شهرداری دارند؟
همانطور که گفتیم در حالت کلی دریافت مجوز برای بازسازی عمومیت ندارد. اما یک سری استثنائات بر این اصل وارد است. به طور کلی طبق پیش بینی های صورت گرفته در فرایند بازسازی، مرمت هیچکدام از موارد زیر نیازی به اخذ مجوز از شهرداری یا هیچ مرجع قانونی دیگر ندارد.
- تعمیر یا تعویض ایزوگام پشت بام
- تعمیر نمای ساختمان بدون ایجاد تغییر در نقشه معماری آن
- احداث یا تخلیه چاه فاضلاب
- تعمیر و بازسازی سرویسها
- تعویض سنگ شکسته راه پله
- تخریب و بازسازی دیوار حیاط مجاور خیابان در صورتیکه ملک اصلاحی نداشته باشد.
- محوطه سازی حیاط درصورتی که فضایی به زیربنای ساختمان اضافه نشود
- احداث منابع آب یا گازوئیل در کف حیاط ساختمان
- اجرای المانهای دکوراتیو غیر سازهای
- تعویض پنجرههای ساختمان با پنجرههای دوجداره
- نصب و اجرای موتورخانه در ساختمان بدون حذف پارکینگ یا ایجاد فضای جدید
- تعمیر یا تعویض لوله کشی آب و فاضلاب
- نصب و اجرای پکیج و رادیاتور بدون تغییر در لوله کشی گاز
- ایجاد حفاظ بر روی دیوار محوطه و مقابل پنجره ها
- احداث سرویس بهداشتی در محوطه ساختمان تا سه متر مربع
- تعویض و تعمیر شیروانی ساختمان
- تعمیر یا تعویض کاشی های سرویس ها و آشپزخانه
- نصب و اجرای موتورخانه در ساختمان بدون حذف پارکینگ و ایجاد فضای جدید.
- انجام دکوراسیون های غیر سازه ای
بازسازی چه فرآیندهای نیاز به اخذ اجازه از شهرداری ندارد؟
اما در عوض برخی موارد نیز وجود دارند که در قانون به صراحت اعلام شده است که بازسازی آن ها نیاز به اخذ مجوز از شهرداری محل ساختمان دارند که این موارد نیز شامل گزینه زیر هستند.
1- هنگامی که تغییرات و بازسازی های ایجاد شده منجر به نقض ضوابط معماری در ساختمان شود، نیاز است که کارفرما قبل از انجام هر اقدامی به شهرداری محل برود و از آن مجوز بازسازی درخواست کند.
لازم به ذکر است که هنگام احداث ساختمان قبل از هر اقدامی نیاز به اخذ مجوز از شهرداری دارد. بنابراین مدارک و نقشه آن نیز به نوعی منطبق با همان نقشه اولیه در شهرداری نگهداری می شود. حال زمانی که قرار است در ساختمان تغییراتی ایجاد شود باید این تغییرات در مدارک موجود در شهرداری نیز لحاظ شود.
از این رو هنگامی که فرایند قوانین بازسازی ساختمان به نحوی است که منجر به ایجاد تغییراتی در نقشه اولیه آن می شود، باید از شهرداری کسب اجازه شود. البته ناگفته نماند که شهرداری نیز تنها در صورتی اجازه بازسازی را می دهد که تغییرات جدید با رعایت تمام ضوابط استانداردهای معماری و شهر سازی صورت بگیرد. به نحوی که خللی بر قوانین حاکم بر این مقوله به وجود نیاورد.
۲- هنگامی که بازسازی ساختمان به شکلی باشد که منجر به تغییر و یا جابجایی اعضای سازه ای آن شود، نیز بازسازی نیاز به اخذ مجوز از شهرداری دارد.
اعضای سازه ای ساختمان شامل سقف، ستون ها، تیرها، راه پله، پارکینگ، باد بندها و دیوارهای باربند است. بنابراین هنگامی که در فرایند بازسازی نیاز به ایجاد تغییر در یکی از موارد ذکر باشد باید ابتدا به منظور دریافت مجوز بازسازی به شهرداری رفته و سپس مراحل اجرای پروژه را آغاز کرد.
- همچنین بخوانید : بازسازی ساختمان اداری
نتیجه گیری
قوانین بازسازی ساختمان و بررسی مشکلات آن در فرایند بازسازی اغلب مرتبط با مجوزهای لازم برای این حوزه است. همانطور که گفتیم فرایند بازسازی یک فرآیندی است که در حالت کلی نیازی به اخذ مجوز ندارد. اما در مواردی که بازسازی با تغییرات سازه ای ساختمان و تغییر نقشه به همراه است، همانند فرایند نوسازی ابتدا باید برای دریافت مجوز اقدام کرده و سپس شروع به کار کرد. در غیر این صورت باید منتظر پیامدها و مشکلات ناشی نافرمانی از قانون شد.